Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ομορφιά gourmet


Ακόμα και την ύστατη στιγμή που δεν έχετε προλάβει να ανανεώσετε έγκαιρα τα προϊόντα του νεσεσέρ σας μπορείτε να στραφείτε σε 100% αποτελεσματικές λύσεις που σας περιμένουν υπομονετικά στο μίνι μπαρ ή το ψυγείο σας.
Μαγιονέζα: Για έξτρα ενυδάτωση και λάμψη απλώστε μια κουταλιά της σούπας κατευθείαν πάνω στο πρόσωπο και αφήστε την για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο κρύο νερό.

Ροδάκινο& Μπράντυ: Ανακατέψτε ένα κουτάλι της σούπας από λιωμένο ροδάκινο με ένα κουταλάκι του γλυκού μπράντι. Αφήστε το μίγμα για 20 λεπτά πάνω στο πρόσωπο και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Έτσι, θα εξασφαλίσετε στην επιδερμίδα αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.



Ντομάτα: Αν έχετε λιπαρό δέρμα στύψτε μισή ντομάτα και απλώστε την σε όλο το πρόσωπο για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό. Η ντομάτα περιέχει πολύ βιταμίνη C η οποία ενισχύει την άμυνα του δέρματος και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Μπανάνα: Πολτοποιήστε μια πολύ γινωμένη μπανάνα και προσθέστε μικρή ποσότητα από μέλι για να δημιουργήστε ένα ultra απαλό μίγμα το οποία δρα εναντίον των λεπτών γραμμών. Οι σταρ ενίοτε χρησιμοποιούν το ίδιο μίγμα όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο στήθος τους-κάτω από το σουτιέν- για να τονώσει και να ανορθώσει το επίμαχο σημείο.

Μέλι: Απλώστε αγνό μέλι κατευθείαν από το δοχείο στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό για να αποκτήσετε μια απαλή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα,το μέλι έχει αντισηπτική και μικροβιοκτόνο δράση.

Γάλα: Απλώστε το πάνω στην επιδερμίδα με μια βαμβακερή πετσέτα την οποία πρώτα θα έχετε βουτήξει μέσα σε ένα ποτήρι με γάλα. Αφήστε το να στεγνώσει για 5-10 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και στο τέλος ταμπονάρετε πολύ απαλά το πρόσωπο με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Οι καθαριστικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητές των πρωτεϊνών του γάλατος- γνωστές από παλιά με τα λουτρά της Κλεοπάτρας -θα αφήσουν την επιδερμίδα λεία και ιδιαίτερα λαμπερή.
 
www.myself.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου